ПО 6 КМ МЕСЕЧНО ИЗГРАЖДАТ ОТ ОГРАДАТА С ТУРЦИЯ

контакти

newbeautyПо 6 километра месечно се изграждат от оградата по българо-турската граница. До юни месец проектираните и вече финансирани участъци ще бъдат готови. Това стана ясно по време на инспекция на съоръжението. На обход по новостроящите се отсечки участваха областният управител на Хасково Станислав Дечев и заместникът му Валентин Ангелов. Те провериха хода на дейностите край граничните села Щит, Маточина и Сладун.

Строителството върви ритмично, изпълняват се заданията. Ще се спазят сроковете за завършване на обекта, уверяват от фирмата изпълнител.

Проектирането и изграждането на оградата по българо-турската граница бе възложено на областните управи на Хасково, Ямбол и Бургас. Общата дължина на съоръжението е 131 км, като близо 34 км от него се намират на територията на област Хасково.

Съоръжението е необходимо, с  оглед потока от бежанци и ситуацията в съседните на България държави. Наскоро всички парламентарни политически сили заявиха волята си за бързото и цялостно завършване на оградата с Турция, уточняват от Областна администрация.

olea-625-50 banПолезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук