53 970 кутии с цигари извадиха от дървени заготовки за маси

контакти

53 970 кутии с цигари извадиха от кухини на 82 дървени заготовки за маси служители на митнически пункт Капитан Андреево, при проверка на товарен автомобил, влизащ в страната от Турция, съобщават от Агенция Митници.

Влекач с полуремарке, с чужда регистрация и с водач турски гражданин, пристига на пункта на 25 януари. Шофьорът представил документи за превозваната  стока, по-голяма част от която е мебели от Турция за Франция и Австрия. Със специализирана рентгенова апаратура обаче, инспекторите установяват зони с подозрителна плътност в част от декларирания товар. Извършена е физическа проверка, при която митничарите откриват в кухините кутиите цигари от две търговски марки, всички с чужд бандерол. Пазарната стойност на задържаните тютюневи изделия е 316 357 лева.

По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор, под надзора на Окръжна прокуратура – Хасково.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук