52 ТОЧКИ НА ПЪРВАТА ЗА ГОДИНАТА СЕСИЯ

Общински съвет
контакти

52 точки ще бъдат разгледани на първата сесия на общинския съвет за 2013 г. Тя ще се проведе на 31 януари, традиционно, последния четвъртък на месеца. Част от докладните са свързани с отчета на дейността и активността на съветниците.

Общинският съвет трудно намира проблемните теми.  Съветниците бягат от отговорност при вземането на решения. Имам чувството, че започваме да работим чисто административно, без да даваме нови идеи за развитието на общината. Една голяма част от процедурите са свързани с прекратяване на концесии, преотреждане на земи, право на строеж. Вече повече от година и половина, включително и аз, не можем да изведем на преден план акцентите за развитие, коментира на пресконференция председателят Стефан Димитров.

Сред докладните ще бъдат разгледани продажби на имоти и обекти, отдаване под наем на земеделски земи на читалищата. Една от точките е свързана с трансформиране на СУПЦ /Социален учебен професионален център/ в две защитени жилища и в център за временно настаняване. Две записки разглеждат назначаването на временен управител на предприятие „Общинска охрана“. Предлага се намаляне на билетите за театър за пенсионери и ученици. От друга страна, да се увеличи таксата за ползване на библиотеката. Има предложение и за увеличение на такси за административни услуги.

Стефан Димитров коментира някои от точките. Според него няма логика да се продава непрекъснато общинска собственост. Коментира въпроса с трансформиране на СУПЦ. Заяви, че това е един от най-хубавите терени на Димитровград. Би трябвало да се използва с други цели, за жилищно застрояване и бизнес.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук