Над 50 танцови клуба на Хайдушка софра в Хасково

контакти

Най-пъстрият фестивал за народни хора и танци „Хайдушка софра“ започна по традиция с шествие от централния площад в Хасково, съобщиха от Общината.

В дефилето за първи път участваха атрактивните фолклористи от РУСАЛИИ – Петрич. Те водеха шумното шествие с демонстрация на уникалните мъжки обредни и военни танци от Петрич, които нямат аналог в България. Организатор на „Хайдушка софра“ е Мишо Кадиев и неговият клуб „Фъртуните на Мишо“. Хиляди зрители се наслаждават днес на фолклорния маратон в зала „Дружба“, където се представят над 50 танцови клуба и състави от цяла България.

Благодаря Ви, че сте тук и сте част от неповторимата „Хайдушка софра“. Ние в Хасково си знаем: забият ли тъпаните на „Хайдушка софра“, значи пролетта е дошла и животът в Хасково се възражда с пълна сила! Пожелавам Ви успех, много веселие в следващите часове. Шумни и много силни благодарности за създателя на „Хайдушка софра“ Мишо Кадиев и неговите „Фъртуни“, каза в приветствието си кметът на Хасково Станислав Дечев.

Фестивалът за народни хора и танци „Хайдушка софра“ се провежда за единадесета поредна година. Той се осъществява с подкрепата на Община Хасково по Програмата за финансово подпомагане на местната култура за „Утвърдени и значими събития“.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук