51 златни сватби и една желязна празнуваха в Димитровград

контакти

51 златни сватби и една желязна сватба отпразнуваха в Димитровград по инициативата, провеждана от Общината за втора поредна година, под патронажа на кмета Иво Димов.

Събитието, в Деня на християнското семейство, се състоя в ресторант „Москва“, води го началникът на общинския отдел ГРАО Радостина Кузева.

Всяко от семействата получи специални подаръци – автентично копие от акта им за сключен граждански брак, подписано от тях и от кумовете им собственоръчно през 1973 г., както и бутилка златно юбилейно червено вино, което да споделят заедно.

Подарък имаше и за Иво Димов. Той дойде от Никола Ангелов, който му подари бутилка домашна ракия от 1990 г., а градоначалникът обеща да си я пази. Рада и Никола Ангелови празнуват тази година 65 години съвместен живот – желязна сватба.

Те както и останалите, честващи своя 50-годишен семеен живот през тази година, получиха поздравления от Иво Димов, който в качеството си на кмет ги попита: Съгласни ли сте да продължите пътя, по който вървите вече 50 години, заедно и неразделно с вашите партньори в любов и взаимно уважение, като съпруг и съпруга? От залата се чу дружно Да!

Положихме началото на тази традиция, за да покажем на младите хора, че бракът е институция, която се крепи върху любов, обич и разбирателство. Всички вие сте пример за ценности и идеали, които крепят основните човешките взаимоотношения, обърна се Иво Димов към празнуващите.

Бъдете здрави, радвайте се на прекрасните семейства, които сте създали и сте разраснали през годините с деца и внуци! Пожелавам ви от сърце да сте щастливи и сплотени още много години, каза още в словото си градоначалникът.

Той сподели още, че днес имаше удоволствието да сключи два граждански брака в Ритуалната зала на Община Димитровград и заяви, че ще се радва ако подобни събития са по-чести, както е било в предходни години.

Празнуването на сватбите продължи с много наздравици, танци, поздравления и приятни разговори.

Още снимки, вижте на фейсбук страницата ни, с клик ТУК. Ако албумът и публикациите в електронен вестник izvestnik.info ви харесват, харесайте и страницата ни!

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук