5 досъдебни производства в региона за нарушаване на карантина

Полицаи от Областната дирекция на МВР Хасково образуваха 5 досъдебни производства за нарушаване на карантинните мерки през почивните дни, информират от там.

Районна прокуратура – Хасково наблюдава досъдебно производство за 25-годишен младеж, завърнал от чужбина това. На 22 март той напуснал дома си и отишъл на риболов. Проверен, обаче, бил от полицейски служители и върнат в жилището си в хасковско село.

Районна прокуратура – Свиленград наблюдава пък бързо производство към 19 годишно момиче от Любимец. Също завърнало се от чужбина, то нарушило мерките за карантина и напуснало дома си. Към момента е в неизвестност и се издирва, съобщават от полицията.

Районна прокуратура – Харманли наблюдава досъдебно производство за това, че 59-годишна жена, завърнала се от чужбина, е нарушила задължителните мерките за карантина, предписани от Регионалната здравна инспекция и заминала за Брюксел, Белгия.

Бързо производство в Харманли е образувано и към 49-годишен мъж. Той също не могъл да се задържи в дома си, колкото е необходимо и нарушил карантината, предписана му от РЗИ на 19 март 2020 г. Бил обаче проверен от полицейски служители и върнат на адреса. Харманли.

Районна прокуратура – Ивайловград  наблюдава досъдебно производство за това, че 41-годишен мъж, който бил под карантина след завръщане от чужбина, е нарушил разпоредбите и бил засечен да се разхожда в града, като е бил върнат в дома си от полицейски служители, допълват картината от ОД на МВР.

Делата за неспазването на карантината са взети под специален надзор от Апелативна прокуратура – Пловдив, съгласно заповед на главния прокурор. Според закона неспазването на карантинния период, предписан от РЗИ, може да доведе до наказание лишаване от свобода до 5 години и глоба от 10 000 до 50 000 лева, припомнят от Областната дирекция.

ОДМВР Хасково призовава жителите на областта, строго да спазват задължителната карантина, за да не попаднат под наказателно преследване. С направените изменения в Наказателния кодекс са предвидени по-тежки санкции за нарушаването на мерки, свързани с разпространението на епидемията. Това е отговорност на всеки – както към себе си, така и към останалите!

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук