48% разкриваемост на престъпленията отчита дирекцията в Хасково

контакти

48% е разкриваемостта на престъпленията от началото на годината в региона, отчитат от Областната дирекция на МВР – Хасково.

Оттам информират, че от регистрираните за шестмесечието 571 криминални престъпления са разкрити над половината. Кражбите са 354.Тяхната разкриваемост е 57%.

142 са тежките катастрофи през периода. 8 са загиналите при произшествия, като 4 от тях – поради здравословен проблем. Ранените при пътните произшествия са 171.

Общото количество на конфискувани безакцизни цигари е 247 067, 200 кутии паста за наргиле и близо 40 кг. тютюн без бандерол.

Заловените количества наркотични вещества от служителите на дирекцията са: 6,5 кг. марихуана, 2,25 кг. кокаин, 2,016 кг. хероин, над половин килограм синтетична дрога и прекурсори.

Традиционно престъпленията срещу личността запазват тенденцията да са с нисък дял. За периода са регистрирани 2 убийства, всички с известен извършител, както и 4 блудства, всички разкрити.

Резултатите за шестмесечието на Областната дирекция са убедителни, според директорът й ст. комисар Иван Расоков. В навечерието на празника на МВР – 5 юли, той честити празника на служителите и на семействата им.

В тази връзка, за съществен принос при изпълнение на професионалните им задачи и за проявена инициативност и постигнати високи резултати, признание по случай празника получиха 71 служители от Хасковската дирекция. От тях, трима – заместник-директорът на ОД МВР комисар Ангел Марков и двама служители от сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при ОД МВР – Неделчо Кирилов и Мартин Илиев, са наградени от главния секретар на МВР с грамоти и обявяване на благодарност с парична награда. Останалите 68 полицаи са наградени с „Писмена похвала“ от директора на хасковската дирекция ст. комисар Расоков, който отправя следното поздравление:

Скъпи служители на МВР,

В навечерието на 5 юли – професионалният празник и 145-годишнината от създаването на МВР, Ви честитя за това, че успявате да имате волята и готовността да служите на България! От вас гражданите очакват да бъдете носители на спокойствие, добронамереност, професионализъм, на една готовност, която е така необходима, когато трябва да се защитят интересът, имотът, а понякога и животът на българския гражданин и сигурността на страната като цяло.

Днес, от дистанцията на традициите и натрупания опит, можем отговорно да заявим, че българските полицаи отстояват по категоричен начин европейските ценности, етични норми и морал, наред с безкомпромисното прилагане на закона. Те достойно изпълняват своя дълг за опазване на обществения ред и надеждна защита на живота, здравето и имуществото на гражданите. Българските полицаи трябва да живеят и да работят със самочувствието, че представляват закона и силата на обществото.

Затова искам да Ви пожелая още много бодрост, енергия и професионални успехи! Имайте самочувствието на достойни граждани и държавни служители! Пожелавам на Вас и на Вашите семейства много здраве, късмет и спокойни дни!

          ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

Директор ОДМВР – Хасково

Старши комисар Иван РасоковПолезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук