47-ми Национален конкурс за дебютна литература „Южна пролет“ обяви Община Хасково

Книгите, киносценариите и пиесите за конкурса трябва да се представят до края на март

47-ми / XLVII/ Национален конкурс за дебютна литература „Южна пролет”, който ще се проведе на 17, 18 и 19 април, обяви днес Община Хасково.

За участие в конкурса се приемат първи книги, киносценарии и пиеси на автори до 40-годишна възраст в следните жанрове:

•        Поезия (стихосбирки, поеми) – издадена книга;

•        Проза  (разкази, повести, романи) – издадена книга;

•        Литературна критика и литературна история – издадена книга;

•        Детска литература – издадена книга;

•        Филмов сценарий;

•        Драматургия.

Дебютантите ще бъдат оценявани от компетентно жури. 

Община Хасково присъжда във всеки от шестте жанра награда „Лауреат” с бронзова статуетка „Пегас” и парично възнаграждение в размер на 1000 лв. Връчва награда на името на първия български книгоиздател „Александър Паскалев” в размер на 2000 лв., за цялостен принос в областта на литературата и изкуството. 

Ще бъдат присъдени и допълнителни награди.

Книгите, киносценариите и пиесите за конкурса следва да са издадени в периода от 01.01.2018 г. до 31.03.2019 г., включително. Те трябва да се представят най-късно до 31.03.2019 г. в пет екземпляра, които не се връщат обратно, заедно с биографични данни за автора, негова снимка, e -mail и мобилeн телефон, на адрес:                                                               6300 Хасково,Община Хасково, пл. „Общински” №1, Дирекция  „Хуманитарни дейности и обслужване на населението”. За базара на книгата, при проявено желание участниците, могат да  предоставят  от своите книги /при пристигането си в Хасково/.Общината поема разходите за нощувки на участниците в конкурса. 

Повече информация участниците могат да получат на телефони: 038/603 391, 603 459, 038/603 490, 603 461 или на e-маil: [email protected]Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук