460 ХИЛ. ЛЕВА КРЕДИТ ТЕГЛИ ДИМИТРОВГРАД, ЗА ГРЕШКИ В ГАРВАНОВО

Инвестиционни кредити през тази година Община Димитровград няма намерение на тегли. Принудена е обаче да изтегли заем от фонд ФЛАГ, в размер на 460 хил. лева, със съжаление коментира кметът Иво Димов. Той е свързан с грешки в обществената поръчка на депото за битови отпадъци в Гарваново.

През декември 2015 г. стана ясно, че управляващият орган по Оперативна програма ”Околна среда 2007-2013 г.” налага санкция, заради цитираната обществена поръчка. Тя е разпределена между три общини – Хасково, Димитровград и Минерални бани, подписали споразумение по проекта за депото. Иво Димов реагира остро, заявявайки, че не е правилно Димитровград да носи чужда отговорност. Ние нямаме никаква вина за дейностите по проекта в Гарваново. Община Хасково е водеща по него. Ако е допуснала нарушения, да си отговаря, заяви преди малко повече от година кметът.

За съжаление, животът невинаги е справедлив, коментира с днешна дата Димов. Принудени сме да изтеглим кредит от фонд ФЛАГ. Съобразно методика, Община Димитровград трябва да поеме своя дял, който в случая е 460 хил. лева. Община Хасково изкара изпълнителен лист. Притиснати сме до стената и трябва да вземем необходимите мерки. Иначе, рискуваме да ни бъдат блокирани сметките. Опитах всичко възможно, за да не се стига дотам да теглим кредит, но ударих на камък. Не е логично да предвидим тези пари от собствените средства, тъй като трябва да ограничим голяма част от дейностите, обобщи Иво Димов.

Предстои обществено обсъждане за теглене на заема. Той ще е предоговорен по стар кредит, за около 2% годишна лихва, като ще бъде разсрочен в рамките на следващите няколко години.

На снимката: първа копка за стартиране строителството на Регионалната система за управление на отпадъците в регион Хасково, намираща се край Гарваново.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук