46-ти Национален конкурс за дебютна литература „Южна пролет“, обяви Община Хасково

46-то издание на Националния конкурс за дебютна литература „Южна пролет“, обяви Община Хасково. За него вече се приемат книги. Дните ще се проведат на  18, 19 и 20 април 2018 г., съобщават организаторите.

За участие в конкурса се приемат първи книги, киносценарии и пиеси, на автори до 40-годишна възраст, в следните жанрове:

  • Поезия (стихосбирки, поеми) – издадена книга;
  • Проза (разкази, повести, романи) – издадена книга;
  • Литературна критика и литературна история – издадена книга;
  • Детска литература – издадена книга;
  • Филмов сценарий;
  • Драматургия.

Община Хасково присъжда, във всеки от шестте жанра, награда „Лауреат” с бронзова статуетка „Пегас” и парично възнаграждение в размер на 1000 лв. Връчва също награда на името на първия български книгоиздател „Александър Паскалев” в размер на 2000 лв., за цялостен принос в областта на литературата и изкуството. Ще бъдат присъдени и допълнителни награди.

Книгите, киносценариите и пиесите за конкурса следва да са издадени в периода от 01.01.2017 г. до 31.03.2018 г., включително. Те трябва да се представят най-късно до 31.03.2018 г., в пет екземпляра, които не се връщат обратно, заедно с биографични данни за автора, негова снимка, e -mail и мобилeн телефон, на адрес: 6300 Хасково, Община Хасково, пл. „Общински” №1, Дирекция  „Хуманитарни дейности и обслужване на населението”

За базара на книгата, при проявено желание, участниците могат да  предоставят  от своите книги /при пристигането си в Хасково/, допълват организаторите.Община Хасково поема разходите за нощувки на участниците в конкурса. Телефони за справка: 038/603 391, 603 459, 038/603 490, 603 461 Е-Емаil [email protected]



Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук