45 ученици се включиха в „Пътуване към Космоса“

контакти

Около 45 петокласници от 9 димитровградски училища се включиха в астрономическото състезание „Пътуване към Космоса“, проведено в Народна астрономическа обсерватория и планетариум „Джордано Бруно“ в Димитровград.

Състезанието, което се провежда за втора поредна година, бе открито от кмета на Димитровград Иво Димов. Той поздрави директора на Планетариума Димитър Кокотанеков и присъстващите за насърчаване интереса към астрономията и стремежа към повече знания. Градоначалникът пожела успех на участниците и подчерта ролята на Планетариума в образователния процес за децата.

Учениците се състезаваха по материала от пети клас, по предмета „Човекът и природата”. Надпреварата включи шест въпроса. Някои от тях бяха под формата на игра, в която трябваше да покажат познанията си по астрономия в рамките на час и половина.

Отборите бяха от по пет човека. Целта бе да се популяризира науката астрономия сред учениците от 5 клас, както и да се затвърдят и обогатят техните знания за Космоса.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук