430 човека в община Димитровград ще получават топъл обяд до дома, от днес

От днес, 430 човека в община Димитровград ще получават топъл обяд до дома. По програма „Топъл обяд до дома в условията на извънредна ситуация 2020” и съфинансиране на дейностите от Община Димитровград, е осигурено подпомагане на хора, които в ситуация на извънредно положение, са в затруднение, съобщават от администрацията.

Обядът ще се предоставя до дома на потребителите в работните дни за периода до 19.06.2020 г. (включително) и ще обхване следните населените места в общината: гр. Димитровград (включително кварталите), гр. Меричлери, селата: Брод, Злато поле, Долно Белево, Райново, Крепост, Черногорово, Воден, Голямо Асеново, Малко Асеново, Странско, Меричлери, Великан, Крум, Ябълково, Скобелево, Сталево, Горски извор, Добрич.

Проектът е насочен към:

  • лица с ниски доходи, под линията на бедност, определена за страната, за времето, в което са поставени под задължителна карантина;
  • уязвими лица, в това число и възрастни над 65 години, без доходи или с доход под линията на бедност, определена за страната, които живеят сами и нямат близки, които да се грижат за тях и в условията на извънредното положение;
  • лица, които поради възрастта си, поради трайно увреждане или в резултат от заболяване, не могат да се самообслужват и не могат да осигурят сами или с помощта на близките си своите ежедневни потребности от храна.

За повече информация, телефон – 0391 68 280; 0887 401 595.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук