42 000 контрабандни цигари, от Турция за Франция, спипаха на Капитан Андреево

4 670 000 папироси са задържани на митническия пункт от началото на годината

42 000 контрабандни цигари във фабрични кухини на товарен автомобил с турска регистрация откриха митничари на Капитан Андреево, съобщават от Агенция Митници.

Превозното средство пристига на митническия пункт на 21 юни, на път от Турция за Франция.

Камионът е насочен за сканиране с рентген, при което в товарното помещение са отбелязани подозрителни зони с висока плътност. При последвалия физически контрол са установени 2100 кутии цигари с марка Parliament и Marlboro без български акцизен бандерол, укрити в предната стена на хладилното ремарке.

На водача – турски гражданин, е съставен акт по Закона за митниците, а тютюневите изделия са задържани.

От началото на годината до момента служителите на Минтически пункт Капитан Андреево са задържали над 4 670 000 цигари, като само за 22 дни, през месец юни, те са над  420 000. Установени са 143 нарушения, за които са съставени актове по Закона за митниците за контрабанда на цигари.

Тютюневи изделия са иззети и от преминали пътници, влизащи в страната от Турция, когато акцизната стока е била над нормата за безмитен внос от две кутии цигари, поясняват от Агенция Митници.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук