УЧЕНИЦИ ВЛИЗАТ В ЧАС С ДАНЪЦИТЕ

контакти

Ученици от 42 паралелки в четири хасковски училища вече знаят много повече за това кой,  кога и защо плаща данъци и осигуровки в България. Знанията те придобиха след като експерти от офиса на НАП влезнаха като учители в часовете им, обясняват оттам. Експерти посетиха Математическата гимназия, Професионалната гимназия по туризъм, СОУ „Васил Левски“ и СОУ „Паисий Хилендарски“. Лекциите бяха част от кампанията на НАП и образователното министерство „Влез в час с данъците“. През изминалите 5 месеца посредством срещи, презентации и консултации даде полезна информация на младите хора за данъчната и осигурителна система у нас, опита се да промени мисленето им за необходимостта от събиране на приходи.

Най-голям интерес сред учениците предизвикаха темите за сезонното наемане на младежи, разликата между трудов и граждански договор за работа, какви са щетите от неиздаването на касови бележки и как да отличават служебен от фискален бон.

Кампанията на НАП приключва в края на учебната година – 30 юни, с онлайн конкурс, в който ученици от цяла България без ограничение във възрастта, могат да изпращат свои писмени, фото или видео материали на тема „Данъците, без които не можем“. Състезанието се провежда във Facebook страницата на проекта на НАП на адрес. Жури от известни личности, сред които Графа, Димитър Рачков, Мария Игнатова, Део, Любен Дилов-син и други ще определят най-добрите ученически творби и ще присъдят наградите – два iPhone 4S, два iPad Wi-Fi и два Kindle paperwhite. Участникът, събрал най-много гласове на публиката с харесвания във Facebook, ще спечели съответно Ipod Touch, уточняват от Приходната агенция. Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук