40 СМ НОВ СНЯГ. ИЗЦЯЛО ЗАТВОРЕН Е ПЪТЯТ ДИМИТРОВГРАД – СИМЕОНОВГРАД

контакти

[quote]ЗАТВОРЕН ОТ КАМИОН Е И ПЪТЯТ ГОЛЕМАНЦИ-МАНДРА. ЗАБРАНИ ЗА ДВИЖЕНИЕ[/quote]

Ограничения за движение има въведени в Хасковска област, след падналия през нощта допълнителен сняг. Новата снежна покривка е над 40 см за почти целия регион, на места има навявания, информират от Областна администрация. Към 9:00 часа продължава да вали обилен сняг.

Изцяло непроходим и затворен за всички превозни средства е пътят Димитровград-Симеоновград. Там има образувани огромни преспи и сега се работи за тяхното разчистване.

Затворен за движение е и пътят Големанци-Мандра. 25-тонен камион е препречил пътя и в момента се работи за изтеглянето му от пътното платно, близо до Николово.

Забранено е движението на тежкотоварни автомобили над 12 тона по три основни коридора в Хасковска област: по пътя Хасково-Пловдив, по пътя Хасково- Стара Загора. По направлението за Кърджали също е забранено за камиони над 12 тона и по двата пътя през Черноочене и през Мост.  За камиони над 12 тона е забранено движението и по пътя Симеоновград-Гълъбово и Хасково-Свиленград.

В района на Ивайловград ситуацията също е тежка. Там тази сутрин е ограничено движението на автобусите. Не са тръгнали и няма да пътуват автобуси по направленията за Хасково и за Кърджали.

„Като цяло пътищата са проходими, но при тежки зимни условия. Пътноподдържащите фирми правят всичко възможно да чистят отсечките, но понякога условията не позволяват да се работи така, както всички ние, като граждани, очакваме. Трябва да бъдем внимателни когато тръгваме на път”, заяви областният управител на Хасково Станислав Дечев. „ Важно е да кажа, че въпреки дългия период на отрицателни температури и непрекъснати валежи , няма  бедстващи хора по селата, няма прекъснато снабдяване или недостъпни за спешните екипи населени места”, допълни Дечев.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук