40-годишнина отбелязва димитровградският клуб по корабомоделизъм

контакти

40-годишнина отбелязва с изложба клубът по корабомоделизъм в Димитровград. Тя бе открита в Художествена галерия „Петко Чурчулиев“ от ръководителя на клуба Асен Иванов.

В експозицията са представени 57 модела на кораби, от 7 града – Димитровград, Харманли, Пазарджик, Средец, Каварна, Добрич и Разград. Те са изработени само от деца и подрастващи, с каквито се занимава и нашият клуб, обясни Асен Иванов.

Димитровградският клуб по корабомоделизъм е създаден на 2 април 1984 г. В него се обучават деца от 2-3 до 12 клас. Най-малките правят модели от картон, след това започват по-сложни. Занятията се провеждат в Детския и младежки център.

Най-добрите участват в различни първенства. Винаги в националния отбор са включени деца от Димитровград. Досега имаме световен, двама вицесветовни, шампион на шампионите, много отличия от държавни първенства и турнири, подчерта ръководителят на клуба.

Представените в експозицията образци са предназначени освен за изложба и за участия в друг един клас – радиоуправляеми модели. В галерията те ще останат до 11 часа в неделя, когато е закриването. Желаещите могат да ги разгледат от 10.30 до 17.30 часа.

В петък се очаква да пристигне жури от трима човека, които ще оценяват моделите съгласно правилника на Световната федерация по корабомоделен спорт. Предвидени са медали и грамоти.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук