4 тона контрабанден тютюн и ментета на маркови облекла спряха на „Капитан Андреево“

контакти

4008 кг недеклариран тютюн за наргиле, 7836 текстилни изделия и 18 300 празни опаковки за тонери с лога на различни търговски марки откриха, в товарен автомобил, влизащ в страната от Турция, митнически служители и гранични полицаи на ГКПП „Капитан Андреево“, информират от Агенция „Митници“.

Контрабандата е открита във влекач с полуремарке с немска регистрация. Шофьорът- турски гражданин, представя документи за превозваната групажна стока от Турция, през България, за Германия. При извършената щателна митническа проверка, сред декларираната стока, са открити недекларирани 334 кашона, съдържащи по 24 фабрични опаковки от по 500 грама тютюн за наргиле, с чужд акцизен бандерол. Общото количество на акцизната стока е 4008 кг. Открити са още и недекларирани 38 кашона със 7836 текстилни изделия с лога на различни марки.

Контрабандно пренасяната стока е задържана. По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор под надзора на Окръжна прокуратура – Хасково.

В хода на контролните действия са установени и 18 300 празни картонени опаковки за тонери, със словни изображения на различни търговски марки. В изпълнение на Регламент 608/2013 относно защита на права върху интелектуалната собственост стоката е задържана и за случая ще бъдат уведомени притежателите на търговските марки, уточняват от Агенция „Митници“Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук