4% променят навиците си за опазване на околната среда, но 47% се имат за природозащитници

контакти

Само 4% от българите са направили големи промени в навиците си, които да помогнат за опазването на околната среда. В същото време, 47% смятат себе си за природозащитиници. Това се казва в изследване на изследователски център „Тренд“ за нагласите на българите по екологични теми.

Малко над една четвърт декларират, че рециклират отпадъци. Две трети са разтревожени по отношението на замърсяването на въздуха и питейната вода. Мнозинството са на мнение, че в последните години няма промяна в околната среда в населеното място, където живеят – 46%. 14% посочват, че в последните години има подобряване в тази посока, а 27%, че се влошава състоянието на околната среда.

23% от българите очакват състоянието на околната среда в следващите 5 години да се подобри, там, където живеят. 19 % са на противоположното мнение – очакват да бъде по-лошо. 40% са на мнение, че състоянието ще бъде същото както е в настоящия момент. Младите хора са в по-голяма степен оптимисти за сметка на по-възрастните.

41% са оптимисти за решаването на екологичните проблеми в България в следващите 10 години, се прави извод в изследването, което може да се види тук.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук