4-дневна работна седмица. Пример от Италия

Една от основните банки в Италия въведе нов модел на работа точно преди Коледа. Той предвижда намаляване на работната седмица на 4-дневна при 9 часа работен ден и увеличаване на възможността за работа от вкъщи на 120 дни в годината. Не са предвидени промени в заплащането.

Нововъведенията ще влязат в сила през януари 2023 г., като ще бъде пуснат пробен период в около 200 филиала. В Италия банката има 74 000 служители, които ще могат да се възползват от новите възможности.

От банката изтъкват, че новият модел на организация на работата отговаря на необходимостта от съчетаване на баланса между професионалния и личния живот, предава bTV. Това решение намира контекст в желанието на все повече италиански компании да подобрят корпоративното си благосъстояние и да се доближат до компаниите от Северна Европа.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук