4 ДВОЙКИ СЪС СРЕДСТВА ЗА ИН ВИТРО, ЕДНА ЧАКА

контакти

Четири двойки получиха средства за ин витро процедури от общо пет кандидатствали. Три от тях, представили пълен набор от документи, вземат по 4500 лв. На следващото семейство се отпускат 700 лв. За него няма ясни индикации, че се нуждаят от такива процедури. Средствата ще отидат за изследвания, които да потвърдят необходимостта или да я отхвърлят. Петата двойка е получила отказ. Наборът от документи не е пълен, липсват медицински изследвания. Хората обаче ще бъдат с предимство при следващо отпускане на средства. Това каза председателят на определящата комисия Катя Панева. Тя допълни още, че с колегите си са се събирали два пъти, но не стигали до изчистено становище за това кои да получат финансиране. До такова стигнали на 8 юли, когато се е провело поредно заседание. Председателят благодари на Радина Велчева от фондация „Искам бебе“ за помощта и при изготвяне на епикризи за семействата.

Общата предоставена сума възлиза на 14 200 лв. Те се отделят в създадения през декември миналата година общински фонд Ин витро, в който за тази година има отделени 15 000 лв. Останалите средства ще послужат при следващо определяне на двойки. В края на август или началото на септември има идея да се организира благотворителна вечер за събиране на средства за ин витро. Катя Панева обясни, че за да се кандидатства, има две условия – двойките да живеят на семейни начала, с адресна регистрация в Димитровград. По думите и стана ясно, че една процедура струва от 6 до 8 хил. лв. Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

1 КОМЕНТАР

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук