350 ЗРЕЛОСТНИЦИ НА МАТУРА ОТ ДИМИТРОВГРАД

контакти

350 зрелостници ще се явяват тази година на матури в Димитровград. Конкретната бройка може да претърпи промени, тъй като в изпитите ще се включат вероятно още около 50-60 човека, неуспели да завършат миналата година, както и такива със самостоятелна форма на обучение. Има и други, които няма да бъдат допуснати, отнасяйки се най-вече за учениците с двойки по определени предмети, съобщи Антоанета Шаркова, началник на отдел „Хуманитарни дейности, международно сътрудничество и програми“ в общината.

Утре, 21 май, ще бъде първата задължителна матура по български език и литература. Тя ще се проведе от 8 часа във всички училища, които имат гимназиален етап. Два дни по-късно, на 23 май, пък ще се проведе втората задължителна матура по избираем предмет. Завършващите могат да избират между история, география, философски цикъл, физика, биология, химия, математика. Тя ще се проведе отново от 8 часа, но там организацията ще бъде по-различна от гледна точка на местата за провеждане. По правило продължителността на зрелостните изпити е по 4 часа.

В същото време и седмокласниците ще преминат през Национално външно оценяване. На 21 май за тях също ще има препитване по български език и литература. На 23 май ще решават задачи по математика. Изпитите ще протичат в две части. Първата е задължителна, докато втората се отнася само за тези, които ще кандидатстват с предметите. В следващите 27, 28 и 29 май също ще проведе Национално външно допитване съответно по обществени науки, гражданско образование и религия, чужди езици, природни науки.  Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук