35 С ДИПЛОМИ ОТ ХИМИЯТА, ОТЛИЧНИЦИ НЯМА

контакти

35 ученици от ПГХХТ „Проф. д-р Асен Златаров“ получиха дипломи за успешно завършване на средно образование. Сред тях няма отличници. Има такива, близо до най-високата бележка, но стотните не им достигат. Около десетина получават много добри бележки. Останалите са с по-ниски. Това каза директорката на химическата гимназия Янка Гочева.

Завършват три паралелки. Момчетата и момичетата са поравно. Разликата е, че в два от класовете преобладават момичетата. Тя идва от изучаваните предмети.

Освен диплома, зрелостниците получават още допълнителни квалификации. В първата паралелка завършващите вземат кетапи за козметика и парфюмерийни техники. Техните съученици могат да се реализират в сферата на микробиологичния контрол, хлебарството и сладкарството. Третият клас – автоматизация, компютърна и текстообработка.

Вие излизате по-конкурентни на пазара от другите млади хора, акцентира в словото си Янка Гочева. За вас дипломирането е ден на равносметка, вяра и надежда, каза още тя. 

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук