35 РЕТРО КОЛИ ПАРКИРАХА В МИНЕРАЛНИ БАНИ

Рекорден брой от 35 ретро автомобила, от различни марки и модели, изпълниха паркинга пред общината в Минерални бани.

Погледите привличаха две истински красавици – лъснат до блясък Мерцедес от времето на Райха, модел 1939-а, и Берлие, модел 1928 година. И двете бижута са от Варна и са лауреати на множество награди в различни ретро изложения. Мерцедесът е на Радул Иванов, а Берлието на известния колекционер Николай Колев. До тях бе паркиран джип „Тойота Евър“ от 1996 година, собственост на бившия кмет на Хасково Георги Иванов. Ексградоначалникът също бе на изложението.auto-banner

На форума имаше най-много представители на марките Ситроен, Мерцедес, Фиат и Фолксваген. Американската индустрия отсрамиха Мустанг, Шевролет и спортен Понтиак. Изложени бяха и два мотоциклета от соца. Единият бе класическото Балканче, другият – МЗ. Не липсваха още Жигули, Шкода и Москвичи от врмето на Студената война.

Повреда в автоматичната скоростна кутия попречи на кмета на Минерални бани, Мюмюн Искендер да участва в ретропарада, който е част от празника на Минералната вода, здравето и красотата. „Обещавам догодина отново да има ретропарад и тогава ще участвам, каза Искендер, който също притежава ретрокола.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук