35 ПОСЛАНИЦИ ПОСРЕЩНАХА В ХАСКОВО

контакти

Посланици на 35 страни посетиха днес Хасково. Ръководителите на дипломатически мисии в България пристигнаха по покана на министъра на външните работи Даниел Митов и министъра на туризма Николина Ангелкова. Визитата в Хасково е първото по рода си посещение на част от дипломатическия корпус в нашата област, съобщават от Областна администрация.

Дипломатите бяха посрещнати и приветствани от областния управител Добри Беливанов. Той представи накратко пред тях потенциала на туризма в региона и неговото културно-историческо богатство. Губернаторът не пропусна да спомене винопроизводството от отлично грозде, археологическите обекти в региона, исторически места и музеи.

В района са регистрирани над 1000 паметника на културата“, каза Беливанов. Той изброи и „перлите“ в короната на историческото богатство  – Александровската гробница, уникалната  римска вила „Армира“, Светилището на нимфите и Афродита при Каснаково, средновековната скална църква в село Михалич, скалната църква в село Маточина, средновековните крепости при Мезек и Маточина, крепостта Лютица и др.

По-късно през деня гостите бяха приветствани и от кмета на Хасково Георги Иванов, след което разгледаха забележителности на града. Предстои им още да видят Александровската гробница, църквата в Узунджово и Монумента на Богородица.

В събота ръководителите на дипломатически мисии ще посетят Кърджали и археологическия комплекс „Перперикон“.

Ban-ODПолезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук