34 ОПАСНИ ЯЗОВИРИ ПРОВЕРЯВАТ В ОБЛАСТ ХАСКОВО

контакти

newbeautyОбщо 34 потенциално опасни язовири, на територията на област Хасково, ще бъдат проверени в периода 26 април – 13 май. На инспекция ще бъдат подложени и обекти, предложени от кметовете и от Напоителни системи. Това стана ясно след заседание в Областна администрация, на Комисия за извършване на проверка на потенциално опасните язовири и на  проводимостта на речните корита. Като потенциално опасни се определят водоеми, които при евентуална авария биха засегнали населени места, информират оттам.

Заседанието на комисията бе открито от ресорния заместник- областен управител Валентин Ангелов. На членовете й  бе раздаден график за извършване на проверки по общини и обекти. Такива се правят два пъти в годината, уточни председателят на комисията Красимир Бончев. Същевременно, областният управител Станислав Дечев сформира  междуведомствената комисия, в изпълнение на заповед на министър- председателя на България Бойко Борисов.

Обобщен доклад от пролетните проверки за състоянието на потенциално опасните язовири и за проводимостта на реките ще бъде готов през юни.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук