34 НА СТО ИСКАТ ДА СА ПРЕДПРИЕМАЧИ, 20% УБЕДЕНИ В КАЧЕСТВАТА СИ

контакти

[quote]НАСТРОЙКАТА ЗА БИЗНЕС, НАЙ-ВИСОКА В ТАЙЛАНД. БЪЛГАРИЯ СЕ НАРЕЖДА ДО ЯПОНИЯ[/quote]

Позитивното отношение на българите към предприемачеството през тази година се е увеличило значително спрямо 2015 година, но все още остава по-ниско от средното в глобален мащаб. Само 34% от участвалите в проучване в нашата страна имат желание да станат предприемачи, а едва 20% са убедени, че притежават качествата да създадат бизнес.

Данните са от седмия годишен доклад на Amway за предприемачеството (Amway Global Entrepreneurship Report – AGER), иницииран от Amway в партньорство с Техническия университет в Мюнхен.

В България проучването се прави за втори път. През тази година AGER изследва 45 държави, като са проведени лични и телефонни интервюта с над 50 хиляди мъже и жени, на възраст между 14 и 99 години.

59% от българите имат позитивна нагласа съм предприемачеството, което е повишение с 5% в сравнение с миналата година. Една четвърт са категорични, че не биха се отказали от намерението си да започнат собствен бизнес, ако семейството и приятелите им се опитат да ги разубедят.

На най-високата позиция в скалата, която определя индекса на предприемаческия дух, е Тайланд, а България и Япония се намират в най-ниската й точка. Показателят включва желание за нов бизнес, увереност в собствените способности и влияние на семейството и приятелите, посочи данни от проучването доц. Десислава Йорданова от Софийския университет. За нашата страна той е 26 пункта, в Европейския съюз – 40 пункта, а в света – 50 пункта.

Източник: www.bgonair.bgПолезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук