32 195 пътни нарушения за пет дни, акцията на КАТ продължава

Само за пет дни, от 16 до 20 септември са констатирани 32 195 нарушения на Закона за движение по пътищата. Те са установени в акцията, част от Дните на безопасност на пътя, която се провежда по линия на Roadpol – Европейската мрежа на службите на Пътна полиция от 16 до 22 септември, съобщават от пресцентъра на МВР.

Да бъдем отговорни на пътя, да пазим собствения си живот и живота на всички останали, призова инспектор Мария Ботева от отдел „Пътна полиция“ към Главна дирекция „Национална полиция“. Това тя каза на брифинг по повод Деня без загинали на пътя – 21 септември.

Инспектор Ботева уточни, че във връзка с Деня на независимостта, 22 септември, се очаква по-интензивен трафик. Това е причината за предприети допълнителни мерки от Пътна полиция. Екипите ще подпомагат движението, ако това се наложи, а в останалото време ще бъдат разполагани на уязвими участъци. Ще се следи за спазване на скоростните режими и за недопускане на управление от водачи, употребили алкохол или наркотични вещества.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук