3000 ПОЛИЦАИ ПО ПЪТИЩАТА ЗА ПРАЗНИЦИТЕ

Над 3000 полицаи ще патрулират по пътищата в страната в дългата почивка по Гергьовден. От МВР са предвидили допълнителни служители, които да помагат в проблемните точки в дните от 1 до 6 май, когато над 500 000 българи ще почиват. Униформените ще дежурят пред барове и ресторанти, както и по второкласни и третокласни пътища в страната, по които най-често водачи се качват на колите, след употреба на алкохол или без нужните документи.

Съветът към водачите е да избягват пиковите часове, при предприемане на пътувания. Традиционно в началото и в края на почивните дни по определени пътни артерии се извиват дълги колони от коли. Екипите на полицията ще дежурят на изходите на големите градове и на местата от пътната инфраструктура, където има мащабни ремонти.

Променливо ще бъде времето през почвните дни. Прогнозата за времето сочи, че в определени моменти са възможни обилни валежи на теритрията на цялата страна. Това ще поддържа пътищата мокри и хлъзгави, което е причина за още повече внимание.  Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук