300 000 гласа в повече на изборите 2 в 1 спрямо предходния вот, прогнозира „Сова Харис“

В настоящия момент 55.2% от пълнолетните българи заявяват, че са напълно сигурни, че ще гласуват на предстоящите избори на 14 ноември (президентски и парламентарни).

Изразено в абсолютни стойности, това означава 3-3.1 млн. гласа, подадени в рамките на страната. В сравнение с последните парламентарни избори повишението е с около 300 000 гласа. Съотнесено към изборите от април тази година обаче, наблюдаваме намаление със същата величина.

Разбира се, предизборната кампания тепърва предстои и редица фактори могат да доведат до промени и в двете посоки. Освен чисто политическите причини, на първо място това е пикът на четвъртата вълна на епидемията от Ковид-19, се казва в проучване на „Сова Харис“, проведено в периода 5-12 октомври.

Почти 3% от всички избиратели (почти една цяла парламентарна група) заявяват, че няма да гласуват поради факта, че трябва да го направят с машини.

Провалът на последните две Народни събрания, които не излъчиха редовно правителство, води до разместване на политическите предпочитания… Интересът към президентската надпревара е повишен, се казва в проучването.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук