30 000 НЕПРАВОСПОСОБНИ ШОФЬОРИ ЗАДЪРЖАНИ ЗА ГОДИНА

[quote]600 НАРУШИТЕЛИ ПО ПЪТИЩАТА ВСЯКА СЕДМИЦА[/quote]

Повече от 30 000 шофьори са били задържани през миналата година по пътищата.  Това ще рече, че над 80 водачи се залавят, средно, на ден. Статистиката съобщиха пред nova.bg от Пътна полиция. Пияните зад волана са били повече от 15 хиляди. Всяка седмица нарушителите по родните пътища са около 600.

След промени в Закона за движение по пътищата, засилени проверки подеха от КАТ. Патрулите започнаха да свалят регистрационни табели на автомобили. Мярката е приложена за около 30 шофьори през изминалите почивни дни. Тя се налага на собственици на МПС, употребили алкохол над 0,5 промила, наркотици, отказали да бъдат тествани с технически средства или са неправоспособни.

Много са промените в закона, сред които е двойна глоба за превишена скорост. Надеждите са те да повлияят положително на пътния поток по пътищата на страната.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук