30 000 лева за стипендии на таланти тази година, догодина – 40 000, в Димитровград

Стипендии за успехи в областта на науката, техниката, изкуството, културата и спорта заслужиха талантливи деца и младежи от община Димитровград. Част от тях бяха връчени снощи на церемония в зала „Гроссето“ от кмета на Димитровград Иво Димов, съвместно с председателя на експертно-консултативната комисия и общински съветник Тодор Тодоров. Получиха ги учениците от ПМГ „Иван Вазов“, ПЕГ „Д-р Иван Богоров“ и СУ „Любен Каравелов“.

За постижения в областта на математиката и астрономията със стипендия „Димитровградско дарование” бе отличена димитровградчанката Стела Бинева от ПМГ „Акад.Боян Петканчин” – Хасково.

Зад всеки ваш успех стои много труд и усърдие. Нашата роля е да поощряваме таланта и да го развиваме. Това каза кметът на Димитровград, който поздрави децата и младежите за успехите им.

Церемонията по награждаването се провежда в два последователни дни. Тя ще продължи и тази вечер, когато Иво Димов и Тодор Тодоров ще връчат стипендиите и на останалите деца, стимулирани за постиженията им. Тази година са подпомогнати общо 130 деца и младежи, които живеят в община Димитровград.

30 000 лева са заложените през тази година в общинския бюджет средства, които се заделят по Наредба 21 за условията и реда за отпускане на стипендии и еднократно финансово стимулиране на деца и младежи с доказани постижения в община Димитровград. Сумата за следващата година ще бъде увеличена на 40 000 лева, по предложение на Тодор Тодоров, който е и председател на постоянната комисия в ОбС „Образование, младеж и спорт“. Решение за това вече даде Общинският съвет. Доводите на Тодоров са, че през изтеклия период част от състезанията бяха ограничени поради пандемията от Ковид-19, отчете се ръст на инфлацията, повиши се минималната работна заплата.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук