30 000 кутии с цигари, скрити в плоскости, не стигнаха до Франция

контакти

30 000 кутии с контрабандни цигари, скрити в гипсови плоскости, откриха служители на митнически пункт Капитан Андреево при проверка на товарен автомобил, влизащ в страната от Турция, съобщават от Агенция Митници.

На 18 януари на пункта пристига влекач с полуремарке с чужда регистрация. Водачът- турски гражданин, представил документи за превозваната стока – гипсови строителни плоскости от Турция за Франция.

В хода на контролните действия със специализирана рентгенова апаратура, инспекторите установяват зони с подозрителна плътност в декларирания товар. Извършена е физическа проверка, при която митническите служители откриват, че в пет палета с гипсокартонени плоскости са укрити 30 000 кутии цигари от три търговски марки, всички с чужд бандерол. Пазарната стойност на задържаните тютюневи изделия е 195 000 лева.

По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор под надзора на Окръжна прокуратура – Хасково.

Близо 73 хиляди кутии с нелегални цигари са задържали митническите служители на Капитан Андреево от началото на годината до момента, поясняват от Агенция Митници.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук