30% поскъпване от производителя до щанда: Ежедневен контрол въвежда кабинетът

контакти

Разлики от 20 до 30% и повече са констатирани в цените от производителя през търговеца до щанда, заяви служебният премиер Гълъб Донев и обяви намерението за въвеждането на ежедневен механизъм за наблюдение и контрол по цялата верига. Това стана след среща в Министерски съвет, свързана с образуването на цените на хранителните стоки.

Премиерът отбеляза, че целта не е да се намесват на свободния пазар и да нарушават механизмите за свободна конкуренция и честни търговски действия, а да покажат нелоялните практики.

Според него, трябва да се направи анализ, за да се разбере каква е причината за скока на цените в магазините. Обмисля се в контролния механизъм да участват и потребителите, както и да се сравняват цените между отделните търговски вериги, включително в чужбина. Под наблюдение се очаква да бъдат и малките магазини.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук