30-метров трибагреник в Димитровград и на 18-метров пилон в Конуш

контакти

30-метров трибагреник бе спуснат на сградата на Общината в Димитровград.

От днес българският флаг се вее и на 18-метров пилон в центъра на хасковското село Конуш.

Подобни инициативи се осъществяват на много места в страната, предимно с поставяне на трикольора на сгради на институции и други.

Изпъването на голямо знаме на димитровградската общинска администрация се прави за поредна година и се превърна в традиция за честването на Националния празник на България – Трети март.

С официална церемония, шествие, поклонение и празничен концерт Димитровград ще отбележи Националния празник 3 март и 146 години от Освобождението на България. Програмата, идната неделя, започва от 10.00 часа на площад „България“

Тържествената церемония по издигане на националното знаме в село Конуш беше предшествана от празничен спектакъл, подготвен от децата и преподавателите от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“.

Гости на церемонията бяха кметът на Хасково Станислав Дечев, заместник-кметът Динко Тенев, кметове на населени места, родители на децата от местното училище, жители на селото, съобщават от Общината в областния град. Отец Никола освети националното знаме и благослови начинанието.

Идеята за издигане на висок пилон с националното знаме в Конуш е на кмета на селото Златко Латунов. С подкрепата на Община Хасково и с помощта на жителите на селото, в навечерието на националния празник 3-ти март Конуш се радва на поредната осъществена родолюбива инициатива.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук