30 и 31 януари обявени за неучебни и в Хасково

контакти

30 и 31 януари, понеделник и вторник, са обявени за неучебни и за територията на община Хасково от кмета Станислав Дечев, съобщиха от офиса му.

В заповедта на градоначалника се казва, че поради наличието на висока заболеваемост от остри респираторни заболявания и грип, към настоящия момент на територията на община Хасково и настъпилите усложнения от нея и запълнения капацитет на Детско отделение при МБАЛ – Хасково, които представляват непредвидени и извънредни обстоятелства, и с цел превенция на риска от заразяване сред учениците, дните 30.01.2023г. и 31.01.2023г. ще бъдат неучебни дни за училищата на територията на община Хасково.

Настоящата заповед е изпратена на началника на Pегионалното управление на образованието, ще бъде връчена и на всички директори на училища.

Припомняме, че кметът на Димитровград също има намерение да обяви грипна ваканция за посочените два дни, като ще го направи, ако грипна епидемия не бъде обявена от РЗИ.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук