30 и 31 януари обявени за неучебни в Димитровград със заповед на кмета

Със своя заповед от днес кметът на община Димитровград Иво Димов обяви 30 и 31 януари 2023 г. за неучебни дни за учениците от училищата на територията на община Димитровград, съобщават от кабинета му.

Намерения за това кметът изрази още вчера, когато с публикация в личния си профил сподели в отговор на многобройните запитвания от ученици и учители, че внимателно следи епидемиологичната обстановка в общината и нарастващият брой на заболелите и че ако РЗИ не направи това, той ще се възползва от правото си по закон.

Като се позовава на правото си на основание чл. 44, ал. 2 от ЗМСМА, чл. 105, ал. 3 от Закона за предучилищното и училищно образование и във връзка с регистрирани високи нива на заболеваемост на децата, учениците и персонала в образователните институции на територията на община Димитровград, със своята заповед кметът слива неучебните дни за училищата в общината с междусрочната ваканция на учениците.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук