30 деца гостуваха на кмета по инициативата „Опознай Димитровград, за да го обикнеш“

контакти

Близо 30 деца посетиха сградата на Общината, като част от образователната игра „Опознай Димитровград, за да го обикнеш“. Те бяха посрещнати от кмета Иво Димов, който им разказа за общината, показа различните зали и своя кабинет. Децата с любопитство разгледаха Заседателната зала, зала „Гросето“, както и Ритуалната зала, където се сключват граждански бракове.

Образователната игра „Опознай Димитровград, за да го обикнеш“ се провежда през летния период до 31 август 2022 г. Проектът е  финансиран по общинската програма „Димитровград на младите“  и е насочен към децата и младите хора.

Предвидено e да бъдат посетени 7 знакови обекти в града, от които да се получат печати върху специално подготвена за целта книжка – Градска библиотека „Пеньо Пенев“, Исторически музей, Дом-музей „Пеньо Пенев“, Художествена галерия „Петко Чурчулиев“, Народна астрономическа обсерватория и планетариум „Джордано Бруно“, Общинска администрация и Общинско предприятие „Детски и младежки дейности“.

Всеки участник избира сам последователността на обектите, които трябва да посети. Желаещите да се включат в играта могат да получат от сградата на ОП „Детски и младежки център“ книжката ,,Опознай Димитровград, за да го обикнеш“, в която са включени обекти от Димитровград. Задачата е да ги обиколят и след разглеждането им, да получат подпис и печат от служител на обекта. След подпечатване на всички обекти, включени в книжката, тя се предава в ОП „Детски и младежки център“. Така се участва в томбола с награди – велосипеди, които ще бъдат изтеглена по време на празника на града.

За първите пет дни от старта на играта са раздадени над 200 книжки за печати. Интересът е много голям. Освен трите велосипеда, които сме предвидили да бъда теглени със жребий на празника на града за участниците, вече има и четвърти велосипед. Той е дарен от възрастен дарител, като подкрепа за чудесната инициатива“, сподели директорът на ОП „Детски и младежси дейности“ Евгени Пенев.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук