3 МАРТ: ПОЧЕСТ ЗА ГЕРОИТЕ, СЛАВА НА БЪЛГАРИЯ!

3 март
контакти

България прекланя глава на националния си празник. Отдава почест и слава на героите. Със знамена, химни и патриотични песни отбелязва 3 март и 135-годишнината от Освобождението. В цялата страна хиляди българи развяха трикольорите в най-значимия ден от празничния  календар.

В Димитровград програмата на 3 март започна с церемония по издигане на националния флаг и слова за празника. За поредна година почетен военен караул се построи на пл. „България“. Последва шествие към паметната плоча на освободителите в парка пред Градска библиотека „Пеньо Пенев“, водено от духовия оркестър. Там военни, граждани и официални лица положиха венци и цветя.

На откритата сцена на бул. „България“ се изпълни кратка празнична програма. В нея участие взеха общински гвардейски полк и представителния хор.

На 3 март преди 135 години се подписва Санстефанския мирен договор, който слага край на Руско-турската война (1877-1878 г.). Поставят се основите на Третата българска държава. Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук