3 загинали и 7 ранени деца на пътя в региона през лятото

3 деца са загинали и още 7 са ранени в катастрофи през лятото в региона на Хасково. В периода от юли до септември 2021 г. са станали 11 пътнотранспортни произшествия с деца.

Информацията съобщават от Областната дирекция на МВР непосредствено преди първия учебен ден, когато стартира традиционната акция „Децата тръгват на училище! Да ги пазим на пътя!“.

Периодът от 15 до 22 септември е обявен за „Седмица на превенция на детската пътна безопасност”, а 21 септември – „Ден без загинали на пътя“. Успоредно с това ще продължат и полицейските операции за контрол на скоростта и други нарушения на пътя, насочени към осигуряване безопасността не само на децата на пътя, а и на всички участници в движението.

Традиционно, преди и по време на тържествата за първия учебен ден в училищните дворове, в районите край тях и на кръстовищата с интензивно движение ще бъде осигурено засилено полицейско присъствие.

Със старта на новата учебна година започва и програмата за провеждане на беседи с учениците – от най малките до най-големите. Полицейските служители ще влизат в час, за да напомнят на децата основните правила за безопасност, да им обърнат внимание за основните рискове по време на движението на пътя и да им дадат полезни съвети.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук