294 000 БЮЛЕТИНИ ЗА 100 % ГЛАСУВАНЕ НА 27 ЯНУАРИ В ОБЛАСТТА

Референдум
контакти

294 000 бюлетини са доставени за областта за гласуване на предстоящия на 27 януари национален референдум. Количеството е напълно достатъчно за покриване на 100% вот.  Съхраняват се в Областната администрация и през следващата седмица ще бъдат разпределени по график до общините, заедно с пликовете за тях. Общо 85 хил. лв. са осигурени за провеждането на народното допитване за региона, съобщават от пресцентъра на областния управител.

До 19 януари е крайният срок за поправяне на грешки в избирателните списъци. Ако това право бъде отказано на хората, те могат да обжалват пред съответния районен съд. Изготвянето на избирателните списъци непрекъснато се актуализира, допълват оттам.

Материалите в Димитровград на СИК /секционните избирателни комисии/ ще се раздават на 26 януари. Обучението им вече премина на 17-ти.

[pullquote_left]БЕЗ АЛКОХОЛ ВЪВ ВЕЧЕРТА ПРЕДИ И ПО ВРЕМЕ НА РЕФЕРЕНДУМА[/pullquote_left]

От общината огласиха и заповед, забраняваща продажбата на алкохол във вечерта преди и по време на референдума. Важи в часовия диапазон от 22 часа на 26 януари до 20 часа на 27 януари 2013 г. Ограничението обхваща продажбата и сервирането на спиртни напитки в заведенията за обществено хранене и други обществени места. Забраната отпада за провеждането на сватби и семейни тържества на територията на общината, става ясно от заповедта.

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук