Президентът: На 3 март заедно на Шипка. Община Габрово: Отменяме честването

Създадената организация по провеждане на църковно-военния ритуал на връх Шипка се отменя. Това се налага във връзка с постъпило от главния държавен здравен инспектор писмо по повод повишаване броя на новорегистрираните случаи на Covid-19. Според доц. д-р Ангел Кунчев струпването на голямо множество хора от различни населени места крие риск от разпространяване на Covid-19 и в тази връзка провеждането на организирани тържества е нецелесъобразно, съобщиха от Община Габрово към 15:00 часа на днешния 26 февруари.

На Трети март на Шипка заедно ще отдадем почит пред подвига на българските опълченци и руските воини, които с кръвта си отстояха свободата на България, обяви около в 9:00 часа днес президентът Румен Радев – 6 часа преди официалната отмяна на честването.

Ритуалът бе отменен и през миналата година, отново заради коронавируса, но и заради грипа, който тази година не се е появявал. Това не попречи на държавния глава и други официални лица да почетат паметта на загиналите за България.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук