250 СТИПЕНДИИ ОТПУСКАТ НА РОМИ ОТ ХАСКОВО, БУРГАС И ПЛОВДИВ

контакти

newbeauty250 стипендии ще отпусне за учебната 2016-2017 г. Ромският  образователен фонд. Това стана ясно по време на среща, организирана от Областна администрация Хасково и институт „Отворено общество“. Националният координатор на „Стипендиантски програми“ в институт „Отворено общество“ Орлин Орлинов уточни, че тази година приоритет за Фонда ще са кандидатите от Хасково, Бургас и Пловдив.

На форума Фондът представи стипендиантската си програма за студенти от ромски произход на база академични постижения. Срещата бе открита от областния управител на Хасково Станислав Дечев, който е  председател на Областния съвет по етническите и интеграционни въпроси.

Активността на младите хора от Хасковска област, специално по тази програма, е една от най-ниските в България. Това, вероятно, има своите обективни обяснения, но днес не е моментът да правим анализ на този факт. Днес по-важното е да набележим мерки, които да предприемем, за да накараме повече млади хора да кандидатстват за тези стипендии. Много ми се иска един значителен брой от 250-те стипендии да бъдат дадени на младежи от нашата област, заяви Станислав Дечев.

Стипендиите се  отпускат от 2007 г. до сега в 16 държави. Подпомагат се студенти за бакалавърска и магистърска програма и докторанти. Стипендията не е социална. Тя е за постижения и се отпуска за академична година. Срокът за попълване на формуляра за кандидатстване е 11 май.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук