250 метра бракониерски мрежи извадиха от язовира край Черногорово

контакти

Над 250 метра бракониерски мрежи, на стойност около 700 лева, извадиха днес служители на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури /ИАРА/ в Хасково от един от най-големите язовири в община Димитровград – този в Черногорово. В тях са се хванали един 65-килограмов сом, два толстолоба с общо тегло над 80 кг и много платики. Мрежите са унищожени, а към момента няма заловени хора за пускането им. Рибата е върната обратно язовира. Проверката на водоема е направена по настояване на „Неохим“АД – Димитровград, който го стопанисва.  

Рибъловът с мрежи е позволен единствено в Черно море и по река Дунав. Във всички останали водоеми е забранен. Глобата за това нарушение варира между 4000 – 5000 лв., а при повторно нарушение наказанието е лишаване от свобода, поясняват от ИАРА.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук