25 ТВОРЦИ ПРИСТИГАТ ЗА ПАНАИР НА ЗАНАЯТИТЕ В ДИМИТРОВГРАД

25 творци пристигат за Панаир на занаятите в Димитровград. Петото му издание ще продължи три дни – на 16, 17 и 18 септември, пред спортна зала „Младост“, съвпадащ с трите пазарни дни. Откриването ще бъде на 16-ти, в 9:45 часа, когато ще бъде отслужен водосвет, последван от представяне на майстори и занаяти. Както обикновено, проявата преминава като базар, с демонстрации в импровизираните работилници.

auto-bannerЩе има участници от Карлово, Пловдив, Пирдоп, Пазарджик, Дупница, Ловеч, Стара Загора, Смолян, Кърджали, Хасково, Елена, Димитровград. Те ще представят традиционни и съвременни занаяти – плъстене на вълна, дърворезба, кожарство, свещарство, флористика, накити, декупаж, коренопластика, битови сувенири и др.

След сутрешното откриване в петък, следва вечерна програма, с концерт на организаторите от ансамбъл „Звездица“, от 18:00 часа. В събота, от 10:00 часа, ще се изявят фолклорни певчески групи, както и по-късно, от 18:00 часа. В неделя, от 11:00 часа, предстои награждаване на най-атрактивен занаят и най-млад творец.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук