24.04.2024. Каква е символиката?

контакти

Числата управляват голяма част от ежедневието ни, макар почти да не го забелязваме или да не го отчитаме. С тях определяме дните, часа, колко години са отминали, правим сметки, броим…

Затова не е учудващо, че дори само за забавление, търсим скрития смисъл в тях. Това важи и за повтарящите се цифри на часовника, на календара, наблюдаваме ги на билбордове, номера на коли и др.

Такава е датата 24.04.2024, за която могат да бъдат направени различни наблюдения. На първо място, забелязват се повтарящи се и огледални положения. Сред тях са 24 и 24, в двата края, както и огледалният им образ 42, по средата.

Друго съществено е, че имаме осем цифри, но три от тях се повтарят. Три пъти се среща цифрата 2, три пъти се среща цифрата 4 и два пъти цифрата 0.

Може да се потърсят отчасти и още съответствия, като например – 404 и 202. Общо взето, огледалните явления в конкретната дата са ключови, в които също могат да се търсят интересни символики.

И още, ако свържем първата и последната, втората с предпоследната цифри, т. е. 2 – 4, 4 – 2, 0 – 0, 4 – 2… и в двете посоки.

Цифрата 2, например, показва дуалност, обединение, сравнение, симетрия между тук и там, това и онова, изобразява в себе си доброто и злото, деня и нощта, черно и бяло, като контраст…

Цифрата 4 надгражда цифрата 2 и символизира някаква първоначална завършеност на творението. Можем да си я представим като квадрат, ако вземем точките в един зар и мислено ги свържем. При нея говори за по-сериозна стабилност на основата.

Цифрата 0 вероятно символизира първичното начало, моментите, когато още нямаме натрупан опит или искаме да посочим липса. Характерното при нея е, че отделно трудно си я представяме, но нямаме проблем да я прикрепяме към други цифри и числа.

В посочената дата има и други „скрити“ цифри. Те се появяват, ако подходим по-нумерологично и съберем отделните цифри. Така при 24.04.2024 имаме още цифрите 6 (2+4), 8 (2+2+4)…, а общият сбор прави 18, т. е. 1 и 8, което пък прави 9, като сбор.

Вие си решавате дали ще гледате на всичко това като на забавление или нещо повече, както в конкретния, така и в други подобни случаи.

Някои вярват, че съвпаденията са свързани с много по-дълбоки и мистични процеси. Други разчитат повече на науката, която отрича такива явления. Трети избягват търсенето на скрити символики и смисли, независимо дали ги има или ги няма.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук