24 ПОЖАРИ, ЗА ТРИ ДНИ, В РЕГИОНА

контакти

[quote]НАЙ-ГОЛЯМ Е БРОЯТ НА ПЛАМЪЦИТЕ В СУХИ ТРЕВИ[/quote]

В ликвидирането на 32 произшествия, в рамките на три дни, участваха служителите от звената на Регионална служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Хасково. При 24 от тях се касае за пожари. Произшествията възникват от 9 до 12 декември сутринта.

Най-голям е броят на възпламенилите се сухи треви. Такива са горели в селата Тракиец, Радиево, Странско, Здравец, Радовец, Златоустово, Генералово, Левка, Синапово, Драбишна, Лъджа, Оряхово, Чернодъб. Пламъци са обхванали сухи треви още в местности в Хасково, Свиленград и Димитровград.

Низов горски пожар, вследствие на небрежност, обхваща декар широколистна гора в землището на Криво поле, със спасени от пожарникарите три дка.

Къща е горяла на ул. „Градинска“ в Хасково. Причината е неустановена. Пламъците унищожават покъщнина, 10 квадрата покрив, спомагателна постройка, 300 квадрата стени са опушени, изолация, дограми, 100 кубика дърва и 160 метра елкабели в къщата.

Къща е горяла и в Мезек. Пожарът тръгва от комин и унищожава 50 квадрата покрив, хладилник, пералня, маси, столове и друга покъщнина. С намесата си огнеборците са спасили сграда в съседство. Съобщава се и за пожар в комин, в къща в Голям извор.

Късо съединение предизвика пожар в Мерцедес, информират още от Регионалната служба. Колата, на гръцки гражданин, се намирала до бензиностанция край Любимец.

Същевременно, пожарникари са били извикани да окажат помощ, след загазоване в Хасково. До него се стига, вследствие почистване на туристическа газова бутилка през блок 22 в кв. „Орфей“.

Останалите новини не са свързани с пожари. Те се отнасят до оказване помощ на пострадал човек, съдействие на Спешна помощ и почистване на пътни платна след произшествия. Съобщава се освобождаване на заседнал човек в асансьор на пасарелката до Неделен пазар в Димитровград. Служители от районната служба оказали техниоческа помощ.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук