24 май в Димитровград. Вижте програмата на празника

Общоградско честване и тържествена церемония по повод 24 май – Денят на Светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност, е подготвила Община Димитровград.

От 10.15 ч. под съпровода на маршова музика ученици и учители ще преминат във Шествие на училищата, водени от  Забавно-духов оркестър и деца от ОЦТИ „Галаксико“ с букви от азбуката. Празничното шествие ще премине по пешеходната алеята на бул. „България” и ще се отправи към сцената на площад „България“. Официалното тържество ще започне с химна на празника „Върви, народе възродени!“ в съвместно изпълнение на хор „Славейковци“ и Забовно-духов оркестър с диригент Георги Желев. Награждаване на най-изявените учители, културен деец и ученици от общината ще е кулминацията на тържеството.

На 24 май традиционно община Димитровград връчва най-високите отличия в областта на образованието и културата. И тази година на голямата сцена ще се състои Официалната церемония по връчване на Специалните награди на Община Димитровград за 2022 година „Учител на годината” и „Деец на културата”. За първи път в тържествената церемония ще бъдат включени и отличени и най-изявените ученици. Те ще получат грамоти от община Димитровград за постигнати високи образователни успехи, издигане авторитета на училището и общината.

Традиционната изложба „Ние се гордеем с тях“ на ученици с отличия, награди  и постижения, от димитровградските училища, ще бъде разположена на площад „България“, пред общината, на 24 май, а след празника ще бъде ситуирана на паната на постоянната изложба в парка пред сградата на Библиотеката.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук