234 950 евро в греди на камион откриха на Капитан Андреево (видео)

контакти

Недекларирани 234 950 евро, с левова равностойност  459 522 лева, са открити в кухините на две от гредите на излизащ от страната товарен автомобил на Капитан Андреево, съобщават от Агенция Митници.

На 2 май на митническия пункт пристига влекач с прикачено полуремарке с турска регистрация, пътуващ без товар от Германия за Турция през България. Камионът е селектиран за проверка с рентген, при която са установени подозрителни плътности в товарното помещение. При последвалата физическа проверка, митничарите откриват в кухините на две от гредите за прикрепване на товара укрити 14 пакета с банкноти от различен номинал, обвити в прозрачно фолио.

Обвиняемият турски шофьор е задържан за срок до 72 часа с постановление на прокурор от Районна прокуратура – Хасково.

Действията по разследването, под надзора на Районна прокуратура – Хасково – Териториално отделение – Свиленград, продължават, поясняват от Агенция Митници.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук