232 740 цигари задържаха на Капитан Андреево за по-малко от две седмици

контакти

232 740 безакцизни цигари и 20 кг тютюн са задържани на Капитан Андреево през първите 12 дни на годината, съобщават от Агенция Митници.

77 720 цигари са открити при щателни митнически проверки, като са съставени актове по Закона за митниците, за опит да бъдат пренесени акцизни стоки цигари и тютюн за пушене през държавната граница. Други 155 020 са иззети от  преминали пътници, тъй като акцизната стока е била над нормата за безмитен внос.

При един от случаите, от 12 януари, във фабрични кухини на турски товарен автомобил Волво са открити 12 000 цигари. При друг случай, три дни по-рано, 4600 цигари са намерени в товарен автомобил, също с турска регистрация. Същия ден, в микробус Рено проверяващите се натъкват на 6.5 кг тютюн за наргиле, укрити в личен багаж на шофьора…, поясняват от Агенцията.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук