2/3 ОТ НАПАДЕНИЯТА НАД СПЕШНА ПОМОЩ – В РОМСКИТЕ МАХАЛИ

От 227 нападения над Спешна помощ 175 са в ромски махали. Социалното неравенство не дава специални права, коментира за novatv.bg здравният министър Петър Москов. С негова заповед от днес спешните медици ще работят по нови правила. Навсякъде, където е имало нападение над лекар в ромска махала, лекарите ще влизат там, след споразумение с местните лидери или в присъствието на полиция.

Скоро новите правила трябва да бъдат нормативно определени. Отдавна съм разпоредила на екипите в областта, при нужда, да се обръщат към полицията. За щастие, през 2014 г. няма инциденти с екипи на Спешна помощ в региона, коментирад-р Петя Димитрова, директор на Център за спешна медицинска помощ в Хасково.

Скептично мнение към идеята на здравния министър изрази вътрешният министър Веселин Вучков. За реализирането и трябва допълнителен финансов ресурс и хора. От една страна, има финансов дефицит, от друга, трябва да се правят реформи в сектора, коментира Вучков.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук